Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veteránské rojení

17. 6. 2008

Už po sedmé se konal na zámku Lobeč sraz veteránů. K vidění bylo kolem 130 vozů a 30 motorek. Nejstarším autem byla Praga Piccolo z roku 1926.

Obrazek

Nejmladším naopak Jaguar Daimler Double Six z roku 1986. Ten je vlastně ze stejného roku, kdy se většina z nás narodila...

V sobotu se jela orientační jízda s jízdou pravidelnosti. To je prostě jízda krajinou Kokořínska :-) Zajímavostí je, že tři čtvrtiny vozů jely průměrnou rychlostí 30-40 km/h. Nejmenší průměrná rychlost byla 20 km/h, kterou jel náš nejmladší Jaguar Daimler. Nejvyšší průměrnou rychlost 63 km/h vyvinul Triumph Spitfire MK IV z roku 1978.

 Obrazek

Jízdu pravidelnosti vyhrál BMC Austin Healey 100/6 bn6, r. v.1959.

 Obrazek

Také se soutěžilo o nejkrásnější automobil a motocykl, nejlepší dobový oblek a nejstylovější piknik. Nutno podotknout, že v dobovém obleku tam moc lidí nebylo a pikniky jsem viděla všehovšudy dva :-)

Takže na třetím místě skončil Jaguar Mk IV, r. v. 1946.

 Obrazek

Na druhém místě skončil nejstarší vůz, který se mimochodem umisťuje snad každý rok. Ano, Praga Piccolo, r. v. 1926. (mimochodem, můj favorit)

 Obrazek

A první místo získává... :-) Jaguar XK 140 Roadster, r. v. 1957

 Obrazek

Z motocyklů se na třetím místě umístila Jawa 250 - Pérák, r. v. 1947, na druhém místě ČZ 175 SPECIAL, r. v. 1937 a nejkrásnější motocykl podle hlasujících je BSA 770 (GB) E 28, r. v. 1928. Ale vzhledem k tomu, že mě zrovna motocykly moc nenadchly, tak mám pouze fotku Jawy 250, protože ta se mi líbila nejvíce.

 Obrazek

No a nejstylovější piknik je tady. (č. 1)

 Obrazek 

 Můžete ho porovnat s druhým, který tam byl... pro ten jsem hlasovala já :-) (č. 2)

 Obrazek

Dobový oblek bohužel na fotkách nemám, tak snad příště.

Pokud chcete, můžete hlasovat, který piknik se vám líbí víc.

V neděli se jela jízda do vrchu v "nosálovském" kopci. Této jízdy se zúčastnilo asi 47 vozidel. A zvítězil Jaguar XK 120, jehož fotku taky bohužel nemám.

Kdybyste chtěli vidět víc fotek, tak můžete tady.

No a co říct na závěr..? Snad jen, že doufám, že vás ten článek aspoň trochu zaujal, protože kdo by se rád nepodíval na krásná auta... i když jim třeba zrovna nerozumí ;-)